Ciorba de miel (cu bors)

Printeaza

O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare.

Ingrediente:Ciorba de miel (cu bors)

  • 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada)
  • 100 g. orez
  • 100 g. ceapa verde tocata marunt
  • 750 g. bors
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 legaturi de leustean
  • 1 galbenus
  • patru linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare:

Carnea se spala bine, se curata de pielite, se imparte in portii (capul ramane intreg, dar se opareste inainte) si se sareaza. Se lasa deoparte o jumatate de ora.

Apoi se pune la foc intr-o oala mare, apa trebuie sa acopere bine carnea, dar in vas trebuie sa mai ramana loc pentru bors, care va fi adaugat mai incolo.

Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si taiat in cubulete, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora.

Cand e aproape fiert, se introduce si orezul, spalat in mai multe ape si fiert separat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.