Ciorba macelareasca dreasa cu smantana

Printeaza

O reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana.

Ingrediente:Ciorba macelareasca dreasa cu smantana

  • 150 g carne de porc
  • 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană
  • untură
  • boia
  • zeamă de castraveţi muraţi în saramură
  • smântână

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată se căleşte în puţină untură, se colorează cu boia şi se stinge cu apă fierbinte. Carnea se taie cubuleţe de circa un cm, se pune în oală şi se fierbe adăugând apă la nevoie. După circa o oră se adaugă şi ficatul tăiat tot cubuleţe şi se mai fierbe 10 minute când se acreşte cu zeamă de castraveţi, fiartă separat (de obicei sarea din zeama de castraveţi e suficientă) şi se drege cu smântână.

Un păhărel de răchie, un ardei iute murat şi nişte pâine proaspată merg bine alături.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.