Ciorbă de legume cu carne de miel – usor de preparat
PrinteazaCiorbă de legume cu carne de miel: bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel, sare, faina, smantana, ou, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 I apă
- 500 ml borş
- 400 g pulpă de miel
- 100 g morcovi
- 100 g rădăcină de pătrunjel
- 50 g ţelină
- 60 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- 40 g făină
- 200 ml smântână
- 1 gălbenuş de ou
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Carne de miel, morcovii, rădăcina de pătrunjel ;şi ţelina se taie bucăţi, se călesc în 2 linguri de umt şi apoi se presară deasiupra frunze de pătrunjel.
Apa se amestecă cu borşul, se adaugă sare şi se lasă 20 de minute la fiert, la fote mediu.
Restul de unt se topeşte înitr-o tigaie, se adaugă făiina, se pun 2 linguri de supă şi se obţine un rântas care se pune peste supă şi se lasă să mai fiarba 15 minute.
Smântână se amestecă cu gălbenuşul de ou şi se încorporează în supă atunci când aceasta se ia de pe foc.
La sfârşit se pune şi zeama de lămâie.
Pofta buna!