Ciorbă de legume cu carne de miel – usor de preparat

Printeaza

Ciorbă de legume cu carne de miel: bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel, sare, faina, smantana, ou, zeama de lamaie.

Ingrediente:Ciorbă de legume cu carne de miel

  • 1 I apă
  • 500 ml borş
  • 400 g pulpă de miel
  • 100 g morcovi
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • 50 g ţelină
  • 60 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 40 g făină
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuş de ou
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Carne de miel, morcovii, rădăcina de pătrunjel ;şi ţelina se taie bucăţi, se călesc în 2 lin­guri de umt şi apoi se pre­sară deasiupra frunze de pătrunjel.

Apa se amestecă cu borşul, se adaugă sare şi se lasă 20 de minute la fiert, la fote mediu.

Restul de unt se topeşte înitr-o tigaie, se adaugă făiina, se pun 2 linguri de supă şi se obţi­ne un rântas care se pune peste supă şi se lasă să mai fiarba 15 minute.

Smântână se amestecă cu gălbenuşul de ou şi se încorporează în supă atunci când aceasta se ia de pe foc.

La sfârşit se pune şi zeama de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.