Ciorba de legume cu babic

Printeaza

Ciorba de legume cu babic din: morcovi, telina, ardei grasi, ceapa, orez, rosii, bors, leustean, babic, oua, ulei.

Ingrediente:Ciorba_de_legume_cu_babic

  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 3 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 3-4 rosii proaspete sau din conserva
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 200 g babic
  • 3 oua
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli morcovii, ţelina, ceapa şi ardeii. Dai morcovii pe răzătoa- rea mare.Tai în cubuleţe ardeii, ceapa şi ţelina.

Intr-o oală de cel puţin 4 litri, căleşti legumele în 2 linguri de ulei încins, apoi stingi cu 2 litri de apă caldă sau supă şi fierbi legumele la foc mijlociu.

După 10 minute, pui orezul pe care, în prealabil, l-ai ales şi l-ai spălat.

Decojeşti roşiile şi le dai pe râzătoare. Le pui în ciorbă, iar după câteva clocote, adaugi borş după gust şi amesteci.

Intr-o tigaie, încingi uleiul rămas, prăjeşti felioare de babic mărunţite şi torni ouăle bătute.

Prăjeşti omleta pe ambele părţi, apoi o tai în bucăţi pe care le adaugi în ciorbă.

Stingi focul, presari leuşteanul mărunţit şi acoperi cu un capac, pentru 5-10 minute.

Ciorba de legume cu babic

Ciorba_de_legume_cu_babic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.