Ciorba de hribi cu usturoi

Printeaza

Ciorba de hribi cu usturoi din: hribi, morcovi, patrunjel, cartofi, ceapa, ardei, bulion, usturoi, ulei, patrunjel, sare, smantana.

Ingrediente:

  • 2 pumni de hribi uscaţi
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ardei iute
  • 1 ceaşcă bulion
  • smântână
  • ulei
  • sare
  • frunze de pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Hribii uscaţi se pun cu câteva ore înainte la înmuiat în apă rece. Morcovii şi rădăcinile de pătrunjel se taie rondele, ceapa şi usturoiul se mărunţesc, apoi se călesc împreună în ulei.

Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, hribii împreună cu zeama de înmuiat şi se completează cu apă. Se asezonează cu sare după gust.

Când încep să fiarbă, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi ardeiul iute.

La final se adaugă bulionul şi pătrunjelul verde mărunţit şi se lasă la fiert încă 2-3 minute. La servire se adaugă smântână în farfurie.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de ciuperci. Aceasta reteta de ciorba de hribi cu usturoi pare interesanta. Trebuie sa caut hribi si sa o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.