Ciorbă haiducească

Printeaza

O reteta de ciorba haiduceasca din: fasole, mazare, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, varza, telina, sare, piper, ulei, rosii, leustean, bors si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 300 g fasole albă uscată
  • 300 g verde păstăi
  • 200 g mazăre
  • 2 bucata morcovi
  • 2 bucata ardei
  • 3 bucati cartofi
  • 2 bucati cepe mari
  • 1 bucata varză mică
  • 1 legatura ţelină
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri ulei
  • 500 g roşii
  • 2 bucata frunze leuştean
  • 400 ml borş
  • 2 lingura zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se alege și se spală fasolea uscată și se lasă să se înmoaie în apă. Fasolea verde și mazărea se aleg și se pun să fiarbă, separat. După ce au fiert, se scot în sită și se lasă să se scurgă. Se stropesc cu zeamă de lămâie să nu li se schimbe culoarea. Fasolea uscată se pune să fiarbă în câteva ape, până se elimină toxinele.

Restul legumelor se curăță, se spală, se taie cubulețe și se călesc în puţin ulei. Se adaugă fasolea uscată fiartă, mazărea și fasolea verde. Se pun într-o oală la fiert, în apă călduță, la foc mediu.

Separat, se spală și se opăresc roșiile apoi se decojesc. Se pasează cu blenderul. După ce au fiert legumele, se toarnă sucul de roșii și borșul fiert în prealabil, se condimentează cu sare și piper. Ciorba se servește ornată cu leuștean.

Ciorbă haiducească

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba haiduceasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.