Ciorba gustoasa de pui cu legume

Printeaza

Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina.

 

Ingrediente:

  •  500 g piept de pui
  • sare
  • 300 g fasole verde fideluta
  • 2 ardei capia
  • o ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g rosii
  • 100 g fasole uscata prefiarta
  • un morcov
  • un dovlecel
  • o legatura patrunjel
  • piper negru macinat
  • 2-3 lingurite ulei
  • 2-3 frunze telina

 

Mod de preparare:

Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în două-trei ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi ulei.

Se spu­mează de câte ori este nevoie. Carnea de pui se lasă să fiarbă fără zarzavat, aproximativ 30 de minute la foc mic, acoperită cu capac.

Intre timp, se pregătesc legumele, se curăţă, se spală, se taie după preferinţă şi se adaugă pe rând în ciorbă.

Rădăcinoasele sunt primele care se pun în oală, la fiert, împreună cu pieptul de pui.

Separat, se scot boabele de fasole din borcan, se trec printr-un jet de apa şi se adauga in oala de ciorba.

Fasolea păstăi se curăţă şi se pune separat, în apă cu sare. După ce a fiert se scurge de zeamă şi se adaugă în ciorbă.

Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă cu 30 de minute înainte de ş se opri focul.

Ciorba se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se serveşte ornată cu pătrunjei şi ţelină.

 

Ciorba gustoasa de pui cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.