Ciorba de gulii cu mazare

Printeaza

Ciorba de gulii cu mazare din: gulii, ceapa, morcovi, mazare, ulei, smantana, boia, cimbru, ardei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_gulii_cu_mazare

  • 3 gulii potrivite
  • 250-300 g mazăre congelată
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 5 linguri ulei
  • 1 gălbenuş de ou
  • 200 ml smântână
  • sare
  • oţet
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • ardei iute
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, guliile şi morcovii se taie cubuleţe, ceapa se feliază. Se călesc guliile şi morcovi în uleiul încins, iar după câteva minute se âdaugă şi ceapa.

Se amestecă, se toarnă apă fierbinte cât să acopere bijje legumele, se sărează uşor şi se lasă la fiert. Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă mazărea şi cimbrul mărunţit, şi se fierbe de tot.

Se freacă gălbenuşul cu boiaua şi smântână, se amestecă cu puţină zeamă, şi se toarnă peste ciorbă. Se asezonează cu sare şi oţet după gust şi se presară pătrunjelul tocat.

Se serveşte alături de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.