Ciorba Gulas in paine

Printeaza

Ciorba Gulas in paine din: muschi de porc, faina, cartofi, ceapa, morcov, ardei boia de ardei dulce, foaie de dafin, rosii, painici, patrunjel, sare de mare, chili, piper.

Ingrediente:Ciorba_Gulas_in_paine

  • 500 g muşchi de porc
  • 50 g făină
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 foaie de dafin
  • 3 roşii decojite
  • 4 pâinici rotunde, medii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare de mare
  • chili
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și se toacă solzișori. Carnea se taie bucăţi, se condimentează şi se prăjeşte în ulei. Când carnea este bine rumenită, se adaugă ceapa și se lasă până se înmoaie. Separat se curăță ardeiul de cotor și de semințe, se spală și se toacă mărunt.

Morcovul se curăță și se dă pe răzătoare, iar cartofii se curăţă şi se taie sferturi. Se adaugă toate legumele peste carne şi se amestecă bine. Se condimentează după gust cu chili, sare şi piper. Se adaugă apă cât să acopere totul. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până când se înmoaie cartofii, apoi se adaugă boiaua şi roşiile şi se mai lasă 10 minute.

Când este aproape gata, separat, se omogenizează 2 linguri de făină cu 4 linguri de apă şi se toarnă compoziţia în cratiţă, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc şi se presară pătrunjel tocat. Pâinicilor li se taie capacele deasupra şi li se scoate o parte din miez. Se toarnă gulaşul în pâinea scobită şi se serveşte imediat.

Ciorba Gulas in paine

Ciorba_Gulas_in_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.