Ciorba greceasca de vitel

Printeaza

Ciorba greceasca de vitel din: carne de vitel, ceapa, zarzavat, smantana, galbenusuri, orez, sare, zeama de lamaie, patrunjel, faina.

Ingrediente:Ciorba greceasca de vitel

  • 1 kg carne de viţel
  • 2 cepe mijlocii
  • 300 g zarzavat (morcovi, ţelină, pătrunjel rădăcină)
  • 150 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g orez
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-le la fiert în apă rece cu sare. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi ceapa tocată, apoi tot zarzavatul tăiat în cuburi mici. Puneţi orezul spălat. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, luaţi vasul de pe flacără, combinaţi smântână cu gălbenuşurile şi dregeţi ciorba.

Acriţi preparatul cu zeama de lămâie, presăraţi verdeaţă tocată şi ciorba poate fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.