Ciorba cu fidea si peste

Printeaza

Ciorba cu fidea si peste din: macrou, paste, morcovi, mazare, ardei grasi, telina, ceapa, fasole verde, varza de Bruxelles, pasta tomate, rosii, bors, ulei, dafin, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba cu fidea si peste

  • 800 g macrou
  • 200 g paste
  • doi morcovi
  • 200 g mazăre
  • doi ardei graşi
  • o ţelină
  • 5 cepe mici
  • 300 g fasole verde
  • 300 g varză de Bruxelles
  • pastă de tomate
  • 5 roşii
  • 600 ml borş
  • 100 ml ulei
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Morcovii şi ţelina se taie felii subţiri sau cubuleţe

Cepele se curăţă de foi şi se pun într-un bol cu apă rece.

Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede şi se taie în jumătăţi.

Ardeii graşi se taie julien. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi ţelina, se călesc cinci minute apoi se adaugă cepele, varza şi ardeii.

Se călesc cinci minute, se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă şi se condimentează.

Se fierbe totiul 20 de minute, se adaugă fasolea verde şi mazărea şi se fierb încă 20 de minute.

Se adaugă o lingură cu pastă de tomate şi roşiile date prin râzătoare, frunza de dafin, borşul şi peştele tăiat în bucăţele.

Se continuă fierberea la foc mediu spre mic 15 minute, se adaugă pastele şi se mai fierbe ciorba zece minute.

Se presară pătrunjel tocat, se verifică de gust şi se serveşte.

 

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Ciorba de loboda cu fidea

Ciorba de loboda cu fidea 

Ciorba de loboda cu fidea din: loboda, morcov, ceapa, telina, fidea, bors, sare. Ingrediente: 4 legături lobodă 1 morcov 2 fire de ceapă 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel o mână de fidea 1/2 l borş câteva fire de pătrunjel şi câteva de  leuştean sare condiment (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi tai […]

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza

Ciorba din icre si lapti de peste

Ciorba din icre si lapti de peste din: peste, lapti, icre nematurate, ceapa, ardei, morcov, pastarnac, rosii, sare, concentrat de legume, fidea, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 6 peşti (capete şi cozi) 250 g lapţi şi icre nematurate 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 1 păstârnac 2-3 roşii 1 linguriţă sare 1 linguriţă concentrat de […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.