Ciorba de fasole verde cu lapte acru

Printeaza

Ciorba de fasole verde cu lapte acru din: fasole verde, ceapa, rosii, lapte batut, faina, sare.

Ingrediente:Ciorba de fasole verde cu lapte acru

  • 1/2 kg fasole verde
  • 3 cepe
  • 2-3 roşii (sau 2-3 linguri bulion)
  • 1 I lapte bătut (acrit bine)
  • 1 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert o oală cu 2 I de apă fără sare. Când apa dă în clocot, se pun la fiert păstăile de fasole rupte în jumătăţi/sferturi.

Se adaugă imediat două cepe tocate nu prea mărunt.

Când fasolea s-a muiat, se adaugă două roşii tăiate mărunt sau 2 linguri de bulion.

După ce ciorba este aproape gata, se adaugă laptele acrit, bine bătut.

Separat, se pregăteşte un rântaş (sos alb, simplu): într-o tigaie cu ulei se prăjeşte o ceapă tăiată fin.

Când ceapa începe să se îngălbenească, se adaugă o lingură de făină şi se stinge cu o lingură de bulion şi apă.

Rântaşul se toarnă peste ciorba cu laptele bătut. Ciorba se mai ţine puţin la fiert (se mai dă într-un clocot) şi poate fi servită caldă sau rece.

Este o ciorbă răcoritoare, servită în general rece, în timpul verii; este frecvent pregătită vara, în zonele de dealuri şi munte din Muntenia.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/ciorba-fasole-verde-lapte-acru html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.