Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii

Printeaza

Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii din: fasole, pastarnac, ceapa, telina, sare, suc de rosii.

Ingrediente:Ciorba de fasole pestrita cu suc de rosii

  • 250 g fasole boabe pestriţă
  • 1 păstărnac
  • 1 ceapă
  • foi de ţelină verde sau uscată
  • sare
  • 1 l suc de roşii

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea, spălaţi-o în două ape, lăsaţi-o să se înmoaie câteva ore în apă căl­duţă. Schimbaţi apa, lăsaţi să clocotească 2 min, aruncaţi apa, umpleţi cu trei măsuri de apă rece şi fierbeţi fasolea pe foc potrivit.

Când dă în fiert, adăugaţi păstârnacul întreg şi ceapa tăiată felii, lăsaţi 60 minute să fiarbă încet. Când bobul se desface la atin­gere, săraţi, aromatizaţi cu ţelină tocată, adăugaţi sucul de roşii şi fierbeţi încă 5 minute.

Serviţi cu pâine prăjită, caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.