Ciorbă de fasole cu gogonele murate si cimbru

Printeaza

Ciorbă de fasole cu gogonele murate din: fasole boabe, saramura, gogonele murate, ulei, morcov, ceapa, pastarnac, cimbru, sare, piper, leustean.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_murate

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 1/2 l saramura in care au fost conservate gogonelele
  • 3-4 gogonele murate
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • piper negru
  • 1 legatura leustean

 

Mod de preparare:

Speli bine fasolea, o laşi să se înmoaie 6 ore în apă rece, după care o pui să dea în câteva clocote.

Arunci apa şi o înlocuieşti cu 2 litri de apă fierbinte, în care adaugi puţină sare. Continui fierberea până când boabele sunt aproape moi.

Cureţi legumele crude rămase, le speli şi le tai mărunt.

Le pui la fiert pentru 10 minute, în oala cu boabe, împreună cu crenguţa de cimbru. Adaugi apă fierbinte astfel încât toate ingredientele să fie acoperite.

Speli gogonelele şi le tai mărunt. Le fierbi împreună cu celelalte legume, pentru 10-15 minute, iar la sfârşit torni saramura prefiartă şi uleiul încins, sărezi şi condimentezi ciorba după gust.

Stingi focul după câteva clocote şi presari leuşteanul tăiat mărunt. Serveşti ciorba caldă sau rece, alături de o mămăliguţă fierbinte şi felii de ceapă de apă.

Ciorbă de fasole cu gogonele murate

Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_murate

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu gogonele murate din: fasole, gogonele, leustean, ulei, morcov, ceapa, sare, cimbru, pastarnac. Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean o lingură de ulei un morcov o ceapă sare cimbru un păstârnac   Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasa câteva ore în apă […]

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate

Ciorba de fasole boabe cu zeama de gogonele murate Ingrediente: 1/4 kg fasole 3-4 gogonele murate 1/2 l zeamă de gogonele leuştean 1 lingură de ulei 1 morcov 1 ceapă sare cimbru Mod de preparare: Se spală fasolea, se lasă câteva ore în apă rece, apoi se dă în clocot şi se aruncă apa. Se […]

 

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole rosie si naut cu kaizer

Ciorba de fasole rosie si naut cu kaizer din: fasole, naut, kaizer, carne de porc, morcov, telina, ceapa, patrunjel, rosii, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, coriandru, varza, gogonele. Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.