Ciorba falsa de burta cu pleurotus

Printeaza

Ciorba falsa de burta cu pleurotus din: bureti pleurotus, morcov, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, suc de lamaie, smantana de soia, foaie de dafin, boabe de piper, concentrat de zarzavat, ulei, frunze de telina.

Ingrediente:Ciorba_falsa_de_burta_cu_pleurotus

  • 600 g bureti pleurotus
  • 500 g zarzavat (morcov, patrunjel si telina)
  • 60 g ceapa
  • 30 g usturoi
  • sucul de la o lamaie
  • 150 ml smantana de soia
  • o foaie de dafin
  • 6 boabe de piper
  • 50 g concentrat de zarzavat
  • 50 ml ulei
  • frunze de telina

 

Mod de preparare:

Se fierb 20 g concentrat de zarzavat, o foaie de dafin si 6 boabe de piper (pentru a se obtine o spa concentrata), iar cand este gata se scoate foaia de dafin.

Intre timp zarzavatul se curata, se spala si se da prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi se caleste intr-o tigaie cu putin ulei.

Buretii se curata, se spala, se taie fasii, precum burta de vita, si se pun in ciorba.  Se gusta si se potriveste de sare daca mai este nevoie.

Ciorba se drege cu smantana de soia frecata cu usturoiul curatat, spalat si zdrobit. La sfarsit se adauga frunze de telina tocate fin si se acreste cu zeama de lamaie.

Se poate acri si cu zeama de gogosari sau castraveti murati.

Ciorba falsa de burta cu pleurotus

Ciorba_falsa_de_burta_cu_pleurotus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.