Ciorba de dovlecei cu smantana

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu smantana din: apa, bors, zarzavat, dovlecei, rosii, verdeata, sare, galbenus, smantana, ulei, faina.

Ingrediente:Ciorba de dovlecei cu smantana

  • 2 l apă
  • 1 l borş
  • zarzavat de supă
  • 3 dovlecei frumoşi
  • 2 roşii
  • verdeaţă
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână sau 1 lingură ulei şi 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert într-o oală cu apă, o ceapă tăiată mărunt, un morcov şi un pătrunjel întregi. Când zarzavatul este fiert, se adaugă borşul fiert separat, dovleceii curăţaţi şi tăiaţi potrivit, roşiile şi puţin mărar şi pătrunjel verde.

Se potriveşte de sare şi se observă să nu fiarbă prea mult, pentru ca dovleceii să nu se sfărâme.

La ciorbă se poate adăuga puţin rântaş de făină cu ulei sau se drege cu un gălbenuş şi puţină smântână.

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. A fost buna ciorba de dovlecei?

  2. Da, destul de buna 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.