Ciorbă de dovlecei cu ou

Printeaza

Ciorbă de dovlecei cu ou din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, condimente, ulei de masline, bors, smantana, patrunjel, marar, oua.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_ou

  • 3 dovlecei
  • o legatura ceapa
  • 2 morcovi
  • un ardei
  • 2-3 linguri condimente
  • 2 linguri ulei de masline
  • bors dupa gust
  • 200 ml smantana
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 2 oua crude
  • 4 oua fierte

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, ceapa, morcovii şi ardeiul. Se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc câteva minute în puţin ulei de măsline şi se adaugă 3 l apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.

Separat, se spală verdeaţa, se toacă mărunt şi se adaugă o parte din ea în ciorbă, să fiarbă împreună.

In acest timp, se bat ouăle crude, se toarnă smâ ntâna şi se amestecă bine. După ce au fiert toate legumele, se opreşite focul şi se adaugă compoziţia de ouă şi smântână.

Ciorbita se acreste cu bors, se condimenteaza si se serveste cu jumatati de ou fierte.

Ciorbă de dovlecei cu ou

Ciorba_de_dovlecei_cu_ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.