Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Printeaza

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean din: tacâmuri de pasăre, ceapă, păstârnac, orez, leustean, oua, morcovi, rădăcină pătrunjel, ţelină, zeama de lamaie, sare, pătrunjel, piper.

Ciorba din tacamuri de pasare cu orez si leustean

Ingrediente:

  • 1 kg tacâmuri de pasăre
  • 100 g ceapă
  • 60 g păstârnac
  • 60 g orez
  • 40 g leuştean
  • 2 ouă
  • 60 g morcovi
  • 60 g rădăcină pătrunjel
  • 60 g ţelină
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Speli tacâmurile de pasăre şi le pui în 2 l de apă rece cu puţină sare. Aşezi vasul pe foc, iar când ta­câmurile sunt pe jumătate fierte, adaugi zarzavatul curăţat, spălşt şi tăiat fideluţă, iar ceapa rondele.

Când zarzavatul este pătruns, pui orezul fiert înainte şi mai laşi pe foc 15 minute, la clocot mic. Adaugi sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust.

Dregi ciorba cu gălbenuşurile bătute. Serveşti ciorba cu verdeaţa tocată mărunt şi presărată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.