Ciorba din carne afumata si varza

Printeaza

Ciorba din carne afumata si varza din: carne afumată, slănină afumată, ceapă, frunze de gulii şi varză, untură porc, sare, piper,făină, mărar, lapte acru, usturoi, ouă.

Ciroba_din_carne_afumata_si_varza

Ingrediente:

  • 500 g carne afumată
  • 100 g slănină afumată
  • 1 ceapa
  • 500 g frunze de gulii şi varză
  • 2 linguri de untură porc
  • sare, piper
  • 2 linguri de făină
  • 1 legătură de mărar
  • 250 ml lapte acru
  • usturoi, după gust

Ingrediente pentru turnăţei:

  • 4 ouă
  • 4 linguri de făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se vor turna, când le vine vremea, încet, strop cu strop (prin sită e cel mai simplu), în oala cu ciorbă clocotită.

Carnea şi slănina se pun la fiert în 2 litri apă; se spumuieşte zeama, se lasă să fiarbă 1 oră. Se spală bine frunzele, se opăresc şi se taie tăieţei.

Se toacă ceapa. în 1 lingură de untură încinsă se prăjesc ceapa şi frunzele. în a 2-a lingură de untură se prăjeşte făina, care se stinge cu zeama din fiertură.

Se toarnă rântaşul peste ceapă şi frunze şi rezultatul peste ciorba clocotind, să se înţeleagă. Se picură turnăţeii. Se toacă mărarul şi usturoiul, se freacă cu sare şi lapte acru şi se adaugă ciorbei, care acum e bună de mâncat.

Ciorba din carne afumata si varza

Ciroba_din_carne_afumata_si_varza

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.