Ciorba deasa de vitel

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de vitel din: bors, carne de vita, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in bulion, ulei, ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorba deasa de vitel

  • 400 g piept sau pulpă de vitei
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 telină mică
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • bors
  • cutie roşii în bulion
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei iuţi
  • 50 g paste melcisori
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţele, se pune la fiert în 3 litri de apă cu puţină sare şi se la­să la fiert circa o oră. Ceapa şi zarzavaturile se rad pe răzătoarea mare sau mică, se că­lesc câteva minute în ulei şi se adaugă în supă.

Când toate sunt fierte, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe foarte  mici, ardeii iuţi tăiaţi rondele, roşiile şi se mai fierb 15 minute. Se adauga borş, 2 litri de apă, se mai a lasă să dea în câte va clocote şi se potriveşte gustul de sare şi piper.

Melcişorii se fierb separat în apă cu sare şi se pun în ciorbă. Se aromatizează cu pă­trunjel verde.

Ciorba deasa de vitel

Ciorba deasa de vitel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.