Ciorba deasa de praz

Printeaza

Ciorba deasa de praz din: praz, telina, morcov, orez, bulion, rosii, bors sau zeama de varza, leustean, patrunjel, sare, ulei.

Ingrediente:Ciorba deasa de praz

  • 1 kg praz
  • 1 ţelină
  • 1 morcov
  • 50 g orez
  • 3 linguri bulion
  • 500 g roşii curăţate de coajă
  • 500-750 ml borş sau zeamă de varză
  • 1 legătură leuştean
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai mărunt zarzavatul şi îl pui să fiarbă în apă cu sare, timp de 30 de minute. Cureţi prazul, îl tai felii şi îl căleşti în ulei încins.

Adaugi prazul în oala cu zarzavat, pui orezul şi laşi să fiarbă amestecul încă 15 minute. Adaugi bulionul şi roşiile.

Separat, fierbi borşul sau zeama de varză şi îl adaugi la ciorbă. Laşi să mai dea câteva clocote, după care opreşti focul şi presari verdeţurile tocate mărunt, acoperind oala cu capac, sa se pătrundă aromele.

 

Ciorba deasa de praz

Ciorba deasa de praz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.