Ciorba de zarzavat pasat cu smantana

Printeaza

Ciorba de zarzavat pasat cu smantana din: măcriş, spanac, cartofi, ceapă verde, castraveţi proaspeţi, smântână, ouă, zahăr, mărar.

Ciorba de zarzavat pasat cu smantana

Ingrediente:

  • 1 kg măcriş
  • 1 kg spanac
  • 1 kg cartofi
  • 250 g ceapă verde
  • 630 g castraveţi proaspeţi
  • 300 g smântână
  • 3 bucăţi ouă
  • 50 g zahăr
  • 2 legături mărar

 

Mod de preparare:

Se spală măcrişul şi spanacul foarte bine şi se taie cartofii în felii, la fel castraveţii şi ceapa.

Se pun toate la fiert, când apa a început să clocotească. (Să nu puneţi prea multă apă de la început) Fierberea trebuie să se facă înăbuşit.

Când au fiert, legumele se pasează şi apoi se adaugă apă clocotită, pentru a ajunge la cantitatea de ciorbă necesară.

Albuşurile de ou, separate dinainte, se fierb şi se toacă mărunt. Gălbenuşurile se trec prin sită împreună cu smântână. Se mai dă ciorba odată în clocot.

Când este gata, se serveşte în farfurii, cu verdeaţă tăiată mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.