Ciorba de verdeturi cu orez si bors

Printeaza

Ciorba de verdeturi cu orez si bors din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, stevie, urzici, orez, oua, ulei, bors.

Ingediente:Ciorba de verdeturi cu orez si bors

  • 500 g cartofi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 legături lobodă roşie
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 legătură ştevie
  • 2 grămezi de urzici
  • 1/2 dovlecel
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 2 linguri orez
  • 10 ouă de prepeliţa
  • 20 ml ulei
  • 1 l borş

 

Mod de preparare:

Urzicile se opăresc în apă clocotită 3-4 minute, se scurg, se taie. Se călesc ceapa tocată, morcovul şi dovlecelul rase, cartofii cubuleţe, pasta de ardei, verdeaţa tocată.

Se adaugă urzicile, 1 linguriţă sare, apă şi se fierb sub capac, 30 minute. Se adaugă borşul fiert separat, sare, piper, orez, leuştean tocat, cimbrul. Când începe să fiarbă se adaugă câte un ou spart separat într-un bol.

Când ouăle s-au ridicat la suprafaţă se opreşte focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.