Ciorba de varza murata cu afumatura

Printeaza

Ciorba de varza murata cu afumatura din: varza, ceapa, usturoi, carne de porc, carnati, dafin, faina, ulei, sare, boia.

Ingrediente:Ciorba de varza murata cu afumatura

  • 500 g varză murată
  • 1 ceapă roşie
  • 2 căţei usturoi
  • carne afumată crudă de porc
  • 1 fir de cârnaţi afumat
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • boia
  • 2 linguri faină
  • 4 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Stoarcem varza de zeamă, pune zeama deoparte, o vom adăuga mai la final dacă este cazul pentru a da un plus de acreală supei. Tăiem varza fideluţă. Mărunţim ceapa şi usturoiul, călim cu puţin ulei până devin sticloase.

Punem apă, varza tăiată, afumătura, foile de dafin şi sarea, acoperim şi lăsăm să fiarbă. Când varza e aproape fiartă adăugăm câmaţul picant tăiat rondele.

Preparăm rântaşul, adăugând faina la ulei, lăsăm pe foc în timp ce învârtim în el cu lingura, până devine maroniu.

Adăugăm boia, scoatem de pe foc, lăsăm să stea 1-2 minute apoi adăugăm la ciorbă şi mai fierbem câteva minute. Se poate servi cu smântână sau pastă de ardei iute, după gust.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am incercat aceasta reteta, pare interesanta. Trebuie sa astept, insa, sa se faca varza murata. Ca afumatura, o sa pun costita afumata sau oase afumate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.