Ciorba de vara

Printeaza

O reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper.

Ingrediente:Ciorba de vara

  • 600 g carne de vită
  • 1 ceapă albă potrivită
  • 2 fire ceapă pentru servit
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • 2 roşii mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 2 dovlecei potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 4 linguri sos de roşii
  • leuştean
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se porţioneaza carnea şi se pune la fiert o dată cu apa rece. Se spumea­ză de câte ori este nevoie şi se lasă la fiert aproxima­tiv 40 de minute, până este aproape fiartă.

Se curăţă legumele şi zarza­vaturile, se taie după dorin­ţă şi se adaugă la fiert încă 10-15 minute. Se adaugă roşiile curăţa­te de pieliţe, tăiate cuburi, sosul de roşii, sare şi piper, după gust, şi se lasă la fiert încă 10 minute.

Se ia ciorba de pe foc, se acreşte cu zeama de lămâie, se decorează cu ceapă ver­de tăiată rondele (sau ceapă subţire, chives), cu leuştean şi se serveşte caldă.

Ciorba de vara

Ciorba de vara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.