Ciorba de stiuca – usor de preparat

Printeaza

Ciorba de stiuca din: stiuca, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, ulei, bulion, rosii, bors, leustean.

Ingrediente:

  • 1 kg stiuca
  • 2 cepe
  • 100 g morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 4 rosii
  • 1 l bors
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg leustean

 

Mod de preparare:

Ceapa şi zarzavaturile se curăţă, se spală şi se toacă mărunt apoi se pun la fiert în apă cu sare.

Când începe să clocotească apa, se adaugă uleiul şi bulionul, lăsând să mai clocotească un sfert de oră.

Intre timp se fierbe borşul separat, se strecoară şi se toarnă în oala cu zarzavat.

Se adaugă peştele curăţat, spălat şi porţionat. Se mai lasă la fiert cam un sfert de oră, timp în care se spală roşiile şi se taie în felii, cu tot cu coajă, apoi se adaugă în oală şi se mai lasă cam 5 minute.

Pentru ca ciorba să fie mai aromată, când se pun roşiile, se presară şi codiţeie dela verdeaţă, tocate cât mai mărunt.

Se ia borşul de pe foc şi se presară pătrunjel şi leuştean tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.