Ciorba de stevie cu cartofi

Printeaza

Ciorba de stevie cu cartofi din: stevie, ceapa, usturoi, cartofi, bulion, oua, orez, bors, morcovi, leustean, marar, sare, piper, marar.

Ingrediente:Ciorba de stevie cu cartofi

  • 4 legături ştevie
  • 1 ceapă uscată mare
  • 6-8 fire ceapă verde
  • 4 fire usturoi verde
  • 5 morcovi noi
  • 2 linguri bulion
  • 4-5 cartofi noi medii
  • 2 ouă
  • 4 linguri orez
  • 800 ml borş
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi ştevia, îndepărtaţi nervura centrală, groasă. Puneţi frunzele într-o strecurătoare şi turnaţi peste ele 2 l apă clocotită. Lăsaţi-le să se scurgă, apoi tăiaţi-le bucăţi.

Tocaţi toată ceapa şi usturoiul, tăiaţi morcovii rondele subţiri. Spălaţi cartofii, tăiaţi-i cubuleţe. încingeţi în oală 3 linguri de ulei, la foc mediu.

Căliţi ceapa uscată cu morcovii 3-4 minute, amestecând frecvent. Adăugaţi ştevia, lăsaţi să se călească 1 minut, amestecând. Turnaţi 4 căni apă fierbinte, adăugaţi ceapa verde, cartofii, usturoiul şi orezul spălat.

Lăsaţi să fiarbă 12-15 minute.

Câr.d e gata orezul, adăugaţi bulionul şi borşul. Lăsaţi să clocotească 1-2 min, luaţi de pe foc. Săraţi după gust.

Bateţi smântână cu ouăle, turnaţi în fir subţire 3-4 polonice de zeamă, bătind mereu, apoi răsturnaţi în oală. Amestecaţi, presăraţi verdeaţa tocată şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.