Ciorba de sprot cu legume

Printeaza

Ciorba de sport cu legume din: fidea, sport, mazare, morcov, ceapa, ardei gras, telina, rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, bors, sare, piper, patrunjel, ardei iute, fasole pastai murata.

Ingrediente:Ciorba_de_sport_cu_legume

  • 50 g fidea
  • 500 g sprot
  • 200 g mazare
  • un morcov
  • doua cepe
  • un ardei gras
  • o felie de telina
  • 4 rosii
  • 300 g ciuperci
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml bors
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ardei iute
  • fasole pastai murata

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Ciupercile se spală, se taie jumătăţi sau se lasă întregi dacă sunt mici. Şprotul se spală în mai multe ape reci şi se pune într- un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele, se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.

Se condimentează, se adaugă mazărea şi se fierb 20 de mi¬nute. Roşiile se spală, se dau prin râzătoare şi se toarnă în oală. Se adaugă cozi de pătrunjel întregi, peştii şi borşul. Se dă focul la minimum şi se fierbe ciorba cinci minute.

Se adaugă fideaua ruptă bucăţele, se continuă fierberea, şi înainte de a opri focul se verifică de gust şi se condimentează. Se serveste calda, simpla, cu ardei iute sau fasole pastai murata.

Ciorba de sport cu legume

Ciorba_de_sport_cu_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • Ciorba de sprot

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.