Ciorba de spanac cu bacon

Printeaza

Ciorba de spanac cu bacon din: spanac, orez, bacon, usturoi, oua, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de spanac cu bacon

  • 1/2 kg spanac
  • 150 g bacon
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lingură orez
  • 4 ouă
  • 4 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ulei
  • oţet
  • mărar
  • 1 linguriţă condimente pentru ciorbă

 

Mod de preparare:

Se căleşte usturoiul tocat, câteva minute, în 3 linguri ulei; se adaugă spanacul tocat şi se Iasă la călit câteva minute. Se acoperă cu 3 l apă fierbinte şi se fierbe.

Se taie baconul mărunt şi se prăjeşte în 2 linguri ulei. Se adaugă ouăle bătute cu sare, piper şi 1 lingură de făină. Se coace omleta pe ambele părţi. Se adaugă orezul în ciorbă; când este aproape fiert, se taie omleta pătrăţele şi se adaugă în ciorbă.

Se adaugă condimente.

Se bat 3 linguri făină cu lapte, se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se adaugă în oală. Se adaugă oţet şi mărar tocat şi se mai lasă să dea în câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.