Ciorba de sfecla rosie cu smantana
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu smantana din: sfecla, supa de oase, ceapa, apa, telina, lamaie, leustean, smantana, sare.
- 500 g sfeclă roşie
- 1 1/2 supă de oase
- 1 ceapă
- 1 1/2 apă
- 1 ţelină
- 1/2 lămâie
- 1 legătură leuştean
- 125 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Tai felii subţiri 250 g sfeclă, ţelina şi ceapa şi le pui la fiert cu apă şi cu un sfert din cantitatea de supă până scade la jumătate. Pui şi leuşteanul.
La urmă adaugi restul de supă, zeama de lămâie şi zeama de la restul de sfeclă rasă şi stoarsă. Strecori compoziţia prin sită şi o serveşti rece.
Adaugi smântână la fiecare porţie, în funcţie de preferinţă.
Pofta buna!