Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu bors si smantana din: sfecla, cartofi, smantana, morcov, ardei, patrunjel, bors.
- 1 kg cartofi albi
- 3 sfecle roşii medii
- 400 g smântână grasă
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 500 ml borş
- 1 lingură amestec natural de mirodenii uscate (opţional)
- sare
- piper
- câteva frunzuliţe de cimbrişor pentru decor (opţional)
Mod de preparare:
Punem cartofii tăiaţi cuburi în oală, adăugăm puţină sare şi îi acoperim cu apă. Lăsăm la fiert 5 minute (de când a dat primul clocot), apoi adăugăm morcovul dat prin răzătoarea mare şi ardeiul tăiat cubuleţe.
Mai lăsăm la fiert 10 minute, apoi adăugăm sfecla fiartă sau coaptă răzuită (păstrăm 2 linguri pentru a o adăuga la final).
Intr-un bol amestecăm smântână cu borşul cu un pic de sare şi piper. Adăugăm compoziţia cu smântână şi bors în oală.
Punem pătrunjelul tocat mărunt şi legumele uscate (dacă folosim). Adăugăm cele două linguri de sfeclă păstrate (pentru o culoare mai intensă).
Mai lăsăm să fiarba la foc mic 3-5 minute, apoi oprim focul.
Pofta buna!
