Ciorbă de sardine

Printeaza

Ciorbă de sardine

O reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute.

Ingrediente:

  • 800 g sardine
  • 250 ml borş
  • 3 cartofi
  • 4 roşii
  • o ceapă
  • un morcov
  • o jumătate de ţelina
  • doi ardei capia
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ouă
  • ardei iute

Preparare:

Sardinele se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi se taie în jumătăţi.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeii şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie felii subţiri.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă,, se pune ceapa şi se căleşte pînă devine sticloasă. Se adaugă morcovul, ţelina şi ardeiul se călesc şi se pun într-o oală în care fierb doi litri de apă.

Se lasă pe foc pînă cînd legumele sînt aproape fierte, se pun cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Se fierb timp de zece minute, se adaugă sardinele, sarea, piperul, borşul şi roşiile date pe râzătoare.

Se mai fierbe încă zece minute la foc mic, se presară verdeaţă şi se serveşte.

Ciorbă de sardine

Ciorbă de sardine.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac des ciorba de peste. O sa fac acum si ciorba de sardine. Multumesc pentru idee.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.