Ciorba de salata verde (Bors de salata verde)

Printeaza

Ciorba de salata verde (Bors de salata verde) din: salate, ceapa, usturoi, ulei, oua, sare, piper, bors, smantana, slanina.

Ingrediente:Ciorba de salata verde (Bors de salata verde)

  • 5-6 salate mari
  • 1 ceapă
  • 2 legături de usturoi verde (sau 1 căpăfână usturoi vechi)
  • 3-4 linguri ulei
  • 4-5 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 I borş
  • 2 linguri smântână
  • eventual: 50 g slănină

 

Mod de preparare:

Se curătă şi se spală salata foaie cu foaie. Se scurge şi se rupe (sau se taie) în bucati mai mari.

Intr-o oală mare (cam de 4-5 litri) se pun la fiert 2 I apă. Când apa începe să fiarbă, în oală se pun frunzele de salată tăiate (de preferat rupte) mai mari, 1 lingură ulei, ceapa tăiată mărunt, usturoiul verde tocat sau usturoiul vechi pisat mai mare şi sarea. Când salata este fiartă, se adaugă borşul.

Din 2-3 ouă se face separat o omletă care se taie în bucăţi mici şi se adaugă în ciorbă.

In Ardeal, odată cu omleta se adaugă în ciorbă şi slănina tăiată în cubulete mici şi prăjită în prealabil.
Ciorba se mai dă de câteva ori în clocot, apoi se drege: din ciorbâ se scoate cam 1 /2 I de zeamă şi se ţine la răcit.

Separat se bat 2 ouă şi smântână şi se amestecă în ciorba răcită. După ce tot amestecul a fost integrat, se toarnă în oala mare cu ciorbă caldă.

Ciorba poate fi acrită cu otet (în acest caz, se fierbe de la început în 3 I apă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.