Ciorba de rosii cu zdrente

Printeaza

Ciorba de rosii cu zdrente din: oase de vita, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, faina, rosii, sare, piper, ou, verdeata.

Ingrediente:Ciorba de rosii cu zdrente

  • 500 g oase de vită cu măduvă
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 20 g făină
  • 300 g roşii congelate sau cuburi în bulion sare piper
  • 1 ou
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Pui la fiert oasele în 2 1/2 litri apă cu un praf de sare. După ce îndepărtezi spuma, cureţi legumele, le speli şi le tai în bucăţi mai mari.

Le pui la fiert pentru 10 minute, după care adaugi roşiile congelate, tăiate cuburi şi continui fierberea 5-10 minute, între timp, faci un aluat subţire din oul bătut cu puţină sare şi făina.

Sărezi şi condimentezi ciorba după gust. Scoţi oasele, torni zdrenţe de ou şi continui fierberea la foc mic, circa 10 minute.

Dacă doreşti zdrenţe mai subţiri, pui compoziţia într-o pungă pe care o tai într-un colţ şi torni treptat compoziţie în ciorbă.

Stingi focul şi presari verdeaţa fin tocată, proaspătă sau tot din congelator.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.