Ciorba de rosii cu zarzavat

Printeaza

Ciorba de rosii cu zarzavat din: rosii, ceapa, morcov, zarzavat, fasle grasa, verdeata, orez, ardei, untdelemn, sare.

Ingrediente:Ciorba de rosii cu zarzavat

  • 1,5 kg roşii
  • 3 cepe
  • un morcov
  • zarzavat (un păstarnac, un pătrunjel)
  • o mână fasole grasă
  • verdeaţă
  • 2 linguri orez
  • 1-2 ardei
  • 3 linguri untdelemn
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile, zarzavatul, şi jumătate din cantitatea de ceapă, se spală, se taie în patru şi se pun la fiert în apă rece cu sare.

Când sunt bine fierte, roşiile şi ceapa se trec prin sită, iar zarzavatul se taie în bucăţi mici. Separat, se înăbuşă în untdelemn restul de ceapa tăiată mărunt, fasolea tăiată bucăţi şi orezul, ales şi spălat. Se stinge cu apă şi când fasolea este bine fiartă, se adaugă zeama de roşii, zarzavatul tăiat bucăţi, feliile de ardei.

Această ciorbă se poate prepara şi fară fasole verde. Se serveşte cu pătrunjel verde, spălat, curăţat, tocat fin.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de rosii, si supa de rosii. Mi se pare in preparat usor si racoros. De regula, eu nu folosesc orez la ciorba de rosii, dar voi incerca sa vad ce iese.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.