Ciorba de rosii cu tarhon si taitei

Printeaza

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei din: rosii, ceapa, tarhon in otet, dovlecel, ulei, supa de legume, piper, sare, oua, faina.

Ingrediente:Ciorba_de_rosii_cu_tarhon_si_taitei

  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 1 legatura tarhon in otet
  • 1 dovlecel
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 l supa de legume
  • piper
  • sare

pentru taitei:

  • 2 oua
  • circa 150 g faina
  • 1 varf de cutit de sare

 

Mod de preparare:

Pentru tăiţei, cântăreşti ouăle şi amesteci conţinutul lor cu sarea şi o cantitate de făină cernută, egală cu masa ouălor. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 1-2 mm.

Rulezi foaia şi o tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le întinzi pe o hârtie şi le laşi să se usuce. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Decojeşti roşiile şi le tai în cubuleţe. în oala pentru ciorbă, căleşti ceapa în uleiul încins, iar când a devenit transparentă, adaugi roşiile şi continui să le căleşti împreună pentru 15-20 de minute, la foc mic.

Stingi cu supa de legume fierbinte şi continui fierberea. După 10 minute, pui dovlecelul tăiat în cubuleţe şi tăiţeii şi îi fierbi 10 minute. La sfârşit, sărezi şi condimentezi după gust şi presari tarhonul fin mărunţit.

Ciorba de rosii cu tarhon si taitei

Ciorba_de_rosii_cu_tarhon_si_taitei

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supă de roșii cu tarhon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.