Ciorba de pui cu tarhon

Printeaza

Ciorba de pui cu tarhon din: carne de pui, morcov, pastarnac, ceapa verde, stevie, tarhon, ou, faina, bors, iaurt.

Ingrediente:Ciorba de pui cu tarhon

  • 550 g carne de pui
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5-6 frunze de ştevie
  • 1 legătură tarhon
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 500 ml borş sau zeama de la 1 lămâie
  • iaurt sau smântână

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert şi se ia spuma formată, de câte ori este nevoie. Se toacă mărunt tot zarzavatul, apoi se pune la fiert în oala cu carne.

Se adaugă mai întâi morcovul şi păstârnacul, apoi se adaugă ceapa verde şi ştevia. Când ciorba e aproape gata, se bate oul bine şi se amestecă cu făina.

Compoziţia de ou cu făină se toarnă în fir subţire, cu ajutorul unei linguri, în oala cu ciorbă, formându-se zdrenţe de aluat. Se adaugă borşul, se sărează după gust, iar la final se pune şi tarhonul.

Se serveşte cu iaurt sau smântână.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.