Ciorba de pui cu taitei de casa
PrinteazaCiorba de pui cu taitei de casa din: carne de pui, ceapa, morcov, pastranac, telina, zeama de lamaie, leustean, sare, piper, ou, ulei, faina, sare.
- 600 g carne de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 telina mica
- zeama de la 1 lamaie sau 1 cana bulion de corcoduse
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
pentru taitei:
- 1 ou
- 1 lingurita ulei
- 1 cana faina
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o freci cu puţină sare grunjoasă. O pui la fiert în 2 l de apă rece. îndepărtezi spuma, iar când carnea este fiartă, o scoţi pe o farfurie şi o cureţi de pieliţe şi de oase. Cureţi şi speli legumele, le tai cubuleţe şi le fierbi în supa de carne, 15 minute.
Intre timp, amesteci oul cu uleiul şi sare, într-un castron, cu o lingură de lemn. Pui făina în ploaie şi omogenizezi, până se for-mează un aluat tare. îl fră-mânţi puţin pe masa de lucru, apoi îl întinzi cu sucitorul, în foaie subţire.
Presari foaia cu puţină făină, rulezi aluatul şi tai rondele subţiri din sulul de aluat, pe care le desfaci şi le răsfiri pe o coală de hârtie.
După ce au fiert legumele, adaugi tăiţeii. îi fierbi 6-7 minute. Pui carnea şi zeama de lămâie sau bulionul de corcoduşe, sărezi şi condimentezi după gust, stingi focul şi presari leuşteanul fin tocat.
Ciorba de pui cu taitei de casa
Pofta buna!