Ciorba de pui cu mere si smantana

Printeaza

Ciorba de pui cu mere si smantana din: mere, pui, morcov, patrunjel, ceapa, smantana, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_mere_si_smantana

  • 1/2 kg mere acrişoare
  • 1 pui mic
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână sau 1 iaurt
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli puiul, îl tai în bucăţi şi îl pui în oală cu 2 l de apă rece.

Când începe să fiar6ă şi se formează spuma, o îndepărtezi uşor cu spu-miera, apoi adaugi morcovul, pătrunjelul şi ceapa curăţată şi tăiată în două, dacă este mai mare. După ce a fiert carnea, o scoţi din ciorbă.

Speli merele, le cureţi şi le tai în cuburi, apoi le adaugi în ciorbă şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute, după care scoţi morcovul, pătrunjelul şi ceapa şi pui în locul lor bucăţile de pui.

Freci gălbenuşurile cu smântână şi torni totul în ciorbă. Potriveşti gustul de sare, iar dacă preferi o ciorbă mai acră, poţi adăuga puţină zeamă de lămâie.

Laşi să mai dea 1-2 clocote, presari în ciorba pătrunjel verde tocat mărunt, după care o serveşti fierbinte.

Ciorba de pui cu mere si smantana

Ciorba_de_pui_cu_mere_si_smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.