Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata

Printeaza

Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata din: pui, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, smantana, galbenusuri, piper, faina, foi de dafin, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de pui cu legume, smantana si verdeata

  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 250 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingura faina
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, pârliţi-l, tăiaţi-l în bucăţi şi puneţi-l la fiert în 4 litri efe apă, cu 1 linguriţă sare. Curăţaţi şi spălaţi zarzavatul, tocaţi-l mărunt şi căliţi-l în ulei, la foc mic, 3-4 minute. Adău­gaţi făina şi stingeţi cu puţină apă.

Puneţi amestecul de legume călite în oala cu carnea de pui, adăugaţi foile de dafin, piperul, sare după gust şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 35-40 de minute. La final, luaţi oala de pe foc şi puneţi gălbenuşurile amestecate cu smântână şi pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.