Ciorba de pui – reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Ciorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde.

 

Ingrediente:Ciorba_de_pui

  • 2 piepti de pui
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • o radacina patrunjel
  • o telina mica
  • 2 cartofi
  • zeama de la 1-2 lamai
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • o legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală pieptul de pui şi se pune la fiert cu o linguriţă de sare. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera.

Intre timp, se curăţă legumele, se spală şi se pun în oală împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Se verifică dacă au fiert carnea şi legumele. După aceea, se scot în sită şi se lasă să se răcorească.

Se alege carnea, se taie cubuleţe, care se pun apoi în oală. Morcovii şi cartofii se taie şi ei şi sie pun înapoi în oală. Restul legumelor se aruncă.

Separat, se amestecă gălbenuşurile icu un praf de sare şi se adaugă srmântâna.

Se mai adaugă un praf de piper şi zeama de lămâie. Compoziţia de smântână se omogenizează cu un polonic de ciorbă şi se toarnă în restul de ciorbă.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.

 

Ciorba de pui

Ciorba_de_pui

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Ce bine arata!

  2. Andreea Musetescu

    Si mie imi place la nebunie

  3. nimic nu e mai bun decat o ciorba de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.