Ciorba de praz cu zeama de varza

Printeaza

Ciorba de praz cu zeama de varza

Ingrediente:Ciorba de praz cu zeama de varza

  • 1 kg praz
  • 400 g roşii
  • 150 g morcov
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • 100 g fidea
  • 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean)
  • 50 g făină
  • 130 ml ulei
  • 1 litru zeamă de varză
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai prazul mărunt (rondele), îl căleşti în ulei şi adaug zarzavatul tăiat julien şi le căleşti împreună câteva minute. Stingi cu apă şi le laşi să fiarbă.

Căleşti făina cu restul de ulei, sting cu roşiile tăiate cubuleţe şi curăţate de coajă, după care le adaugi la ciorbă.

Când zarzavatul este aproape fiert, pui fideaua şi mai laşi să fiarbă circa 20 de minute. Adaug zeamă de varză, fiartă separat. Potriveşti de sare şi la sfârşit presari verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.