Ciorba de porc cu legume si agurida
PrinteazaO reteta de ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel.
- carne de porc 400 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- praz 100 g
- varză albă 150 g
- cartofi 200 g
- ardei gras 100 g
- dovlecei 150 g
- smântână 100 g
- sare şi knorr
- aguridă (struguri verzi) sau zeamă de varză, după preferinţă
- o legătiră mică de leuştean
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează. Se adaugă o linguriţă de knorr şi se fierbe, până ce carnea este pe jumătate fiartă.
Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt, iar după 10 minute se pun şi celelalte legume, respectiv prazul şi varza tăiate careuri, ardeiul gras tăiat mărunt, dovleceii şi cartofii tăiaţi cuburi.
După ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adaugă zeama de varză fiartă separat, sau, dacă doriţi să folosiţi aguridă, zeama rezultată în urma fierberii s:rugurilor verzi în apă.
Smântână se amestecă cu puţină ciorbă fierbinte şi se adaugă la ciorbă spre sfârşitul preparării. Se potriveşte gustul cu sare şi înainte de servire se adaugă leuşteanul tocat mărunt.
Poftă bună!