Ciorba de porc cu agrise si lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu:pulpa de porc, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, cartofi, ardei gras, ulei, agrise, lamaie, smantana, pulpa de rosii, boia de ardei, maghiran, frunze de telina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 felie de ţelină
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceaşcă de agrişe (proaspete sau congelate)
  • 1/2 lămâie
  • 1 pahar smântână
  • 150 ml pulpă de roşii (conservă)
  • boia de ardei (opţional)
  • maghiran uscat
  • frunze de ţelină şi pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tai carnea fâşii subţiri, după pre­ferinţă, o înăbuşi cu puţin ulei, pe toate părţile, apoi adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate după pre­ferinţă. Acoperi oala cu capac şi laşi totul la călit, amestecând din când în când.

Dacă este nevoie, adaugi şi câte puţină apă. Când legume­le s-au înmuiat, umpli oala trei sfer­turi cu apă caldă, adaugi sare, du­pă gust, şi laşi să fiarbă circa 20 de minute, până când carnea este bi­ne pătrunsă.

Adaugi pulpa de roşii, agrişele, ierburi aromate şi boia de ardei (op­ţional), după gust. Corectezi gustul de sare şi piper, dacă este nevoie, şi laşi să mai fiarbă 10 minute. Inchizi focul, adaugi zeama de la jumătate de lămâie şi laşi să se liniştească 5 minute înainte de a o servi, garnisită cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.