Ciorba de pipote cu leustean

Printeaza

Ciorba de pipote cu leustean din: pipote, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, ulei, paste, smantana, oua, lamaie, leustean.

Ingrediente:Ciorba de pipote cu leustean

  • 400 g pipote
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 ceapă mică
  • 1 felie de ţelină
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură paste mărunte
  • 100 g smântână
  • 1 gălbenuş
  • zeamă de lămâie
  • frunze de leustean

 

Mod de preparare:

Se spală şi se taie pipotele mărunt; se pun la fiert cu un praf de sare şi se ia spuma.

Se înăbuşă ceapa tocată, în ulei cu puţină apă şi se adaugă legumele date pe răzătoarea cu ochiurile mari. Se pun apoi în oala cu pipotele fierte. Se potriveşte de sare şi piper.

Intr-un castron, se bate smântână cu gălbenuşul; se înglobează câte un polonic de supă, apoi se toarnă totul în oală. Se acreşte ciorba cu zeamă de lămâie, se presară frunzele de leuştean tăiate mărunt şi se lasă oala acoperită, pentru a se pătrunde gusturile.

Se serveşte cu ardei iute.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bravo! Imi place ciorba, eu mai pun si inimi sa incerci sa pui si tu, sa vezi ca iese mai buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.