Ciorbă de peşte

Printeaza

Ciorbă de peşte

Ciorbă de peşte

Ingrediente:

  • un kilogram de peşte
  • 4 cartofi
  • doi morcovi
  • 5 roşii
  • un sfert de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • două cepe
  • 300 ml borş
  • două linguri de ulei de floareea-soarelui
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • oţet

Preparare:

Rădăcina de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun într-tun castron. Morcovii se taie în roindele, ţelina şi rădăcina de pătrunjjel se taie julien.

Cepele se cuirăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în cuburi sau felii mai groase. Se pune o oală cu trei litri de apă la fiert şi, când începe să fiarbă, se adaugă legumele tăiate. Se adaugă o linguriţă de sare şi se lasă să clocotească.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă cartofii şi se mai fierbe zece minute. Se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, borşul, uleiul şi verdeaţa tocată.

Cu zece minute înainte de a opri focul se pune peştele curăţat şi tăiat în bucăţi mai mici. Se fierbe la foc mic, ca să nu se sfărâme peştele, se adaugă sare, dacă mai este nevoie, se opreşte focul şi se presară verdeaţă proaspăt tocată.

Ciorbă de peşte

Ciorbă de peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce buna e ciorba de peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.