Ciorbă de peste olteneasca

Printeaza

Ciorbă de peste olteneasca

Ciorbă de peste olteneasca

Ingrediente:

  • un kilogram de obleţi (peşte mărunt)
  • două kilograme de crap
  • 300 g ceapă
  • 3 morcovi
  • 3 albi­turi (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină)
  • 4 ardei graşi olteneşti
  • un kilo­gram de roşii
  • fidea
  • cimbru
  • verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după care se strecoară. In zeama rezul­tată se pun la fiert legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt.

Când legu­mele sunt aproape fierte se adaugă cra­pul curăţat, spălat şi porţionat şi se fierb împreună aproximativ 10-15 mi­nute. Roşiile se opăresc timp de câteva secunde în apă fiartă, apoi se descojesc şi se taie în cubuleţe. Se adaugă în oală şi se mai fierb încă 15 minute.

Se acreşte cu oţet (suc de lămâie, zeamă de corcoduşe sau de aguridă). Când ciorba este gata se ia de pe foc şi se presară pătrunjelul tocat fin.

Ciorbă de peşte oltenească

Ciorba de peste olteneasca.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de peste olteneasca
  • retete ciorba de peste olteneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.