Ciorba de peste cu specific arab

Printeaza

Ciorba de peste cu specific arab din: peste, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, leustean, scortisoara, rosii, ulei, otet, marar.

Ingrediente:Ciorba de peste cu specific arab

  • 1,5 kg capete şi cozi de peşte mare
  • 75 g pastă de roşii
  • 400 g morcovi şi telină
  • 400 g ceapă
  • 50 g leuştean
  • 20 g scorţişoară
  • 1,5 kg roşii
  • 200 ml ulei de măsline
  • 175 ml oţet
  • 20 g mărar

Mod de preparare:

Se curăţă zarzavatul şi se taie mărunt, după care se căleşşte într-o cratiţă cu ulei abia încins. Se scoate şi se pune la fiert îmtr-o oală mare, alături de capetele şi cozile de peşte.

Când zarzavaturile s-au fiert, se sărează şi se adaugă roşiile, curăţate de pieliţţe, tăiate cubuleţe, pasta de roşii şi restul de ingrediente. Se lasă câteva clocote şi se potriveşte, după gust, cu otet.

Se serveşte fierbinte sau abia scoasă de la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.