Ciorba de peste cu corcoduse

Printeaza

Ciorba de peste cu corcoduse din: peste, oua, ceapa, ardei rgasi, rosii, radacina de hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_peste_cu_corcoduse

  • 1 kg peste proaspat
  • 2 oua
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 1 radacina de hrean
  • 1 cana corcoduse
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl porţionezi. Cureţi şi speli ceapa, ardeii şi hreanul. Toci mărunt ceapa, tai ardeii în cubuleţe şi dai hreanul pe râzătoare.

Pui la fiert ceapa în 3 litri de apă uşor sărată. Când ceapa este aproape fiartă, adaugi ardeii, roşiile decojite şi peştele. Pui hrean ras şi potriveşti de sare. Fierbi peştele la foc mic, având grijă să nu se sfărâme.

Separat fierbi corcoduşele, le scurgi şi le treci printr-o sită, obţinând astfel bulion de corcoduşe. După aproximativ 20 de minute de fierbere, iei oala de pe foc, acreşti ciorba cu bulion de corcoduşe şi o dregi cu ouăle bătute. Presari mărar, pătrunjel şi 1/2 din leuştean.

Scoţi bucăţile de peşte din oala în care au fiert şi le serveşti separat, pe un platou. Deasupra presari leuştean tocat.

Ciorba de peste cu corcoduse

Ciorba_de_peste_cu_corcoduse

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.