Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

Printeaza

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon din: carne tocata de porc, ciolan, orez, gris, oua, morcovi, patrunjel, ceapa, cartof, leustean, tarhon, otet de mere, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

  • 500 g carne de porc tocată
  • 1 bucată de ciolan
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri griş
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 cartof mare
  • frunză de leuştean şi tarhon
  • oţet de mere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune ciolanul la fiert în 3 litri de apă. Când începe să fiarbă se adaugă legumele tăiate cuburi (în afară de cartofi). Se lasă la fiert adăugând ceapa întreagă curăţată, sarea şi piperul după gust.

Pentru perişoare, se dă carnea prin maşina de tocat, se frământă cu orezul spălat, grişul, ouăle. Se adaugă sare şi piper după gust. Se lasă să se odihnească 30 min. Apoi se iau cu linguriţa porţii, se fac biluţe; se aşază pe o tavă.

Când carnea se desprinde uşor de pe os se scot ciolanul şi ceapa întreagă. Se adaugă cartoful tăiat cubuleţe şi perişoarele. Se fierb până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Se dă deoparte, se acreşte cu oţet şi se adaugă tarhonul şi leuşteanul tocat.

Se pune capacul şi se serveşte cu ardei iute sau smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.